Bugün misafirlerim geldi,onlara velibah yaptım.
Sevgili arkadaşım muhteremin bloğundan almıştım tarifini,arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.
YAPILIŞI:
Mayalı hamur yoğurun 4-5 patatesi haşlayın ezin içine pul biber, karabiber,maydonoz doğrayın tuzunu katın,karıştırın.hamurun mayası gelince hamurdan 1 portakal büyüklüğünde parça koparın beze yapın çay tabağı büyüklüğünde açın,içine 1 potakal kadar patetesli içten koyup hamuru büzdürüp toplayın ters çevirip 30 cm çapında açın,oklavayla açtığınız zaman patatesler hamurun her tarafına yayılıyor,sonra sacda pişirin.Afiyet olsun.
görüntü çok güzel gece gece canım çekti olsada yesem dedim...:)) sevgiler...
YanıtlaSilSacide Teyze ellerinize sağlık. Bildiğim kadarıyla bir Çerkes yemeği bu.
YanıtlaSilResmen acıktım : )
YanıtlaSilMUtlu yıllar canım!
ne kadar güzel bi blog bu böylee..en baştaki videoyu izlerken pc ye yapıştım :) ayrıca velibahta harikulade görünüyor..
YanıtlaSilya siz bizi çatlatcakmısınız..kaldırın şu resimleri artık :) gurbet ellerde annesinden uzak yeni bir gelinim ben.zorla hamarat yapcaksınız beni görüp canım çektikçe bi gayretle yapıyorum nyseki becerikliyim :))) hemde ukalaaa :))
YanıtlaSilnasıl bir görüntü bayıldım yok böyle birşey
YanıtlaSilselam Sacide ablam
YanıtlaSilellerine sağlık velibah çok güzel olmuş bende çerkez bir arkadaşım dan öğrenmiştim arasıra yapıyorum ama şimdi farkettimki hiç bloğumda paylaşmamışım lezzetine bayılıyorum aklıma düşürdün şimdi:)))
afiyet olsun size
sevgiler
ay cnm istedi şimdii .hamur işlerine bayılırım .ellerinize ,emeklerinize sağlık.
YanıtlaSil