MALZEME:
Bir bağ karalaha
1 büyük baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
tuz
YAPILIŞI:
Önce karalahanayı 1 cm genişliğinde kıyın 4-5 su güzelce yıkayın koyun kıyıya,tencereye 1,5-2 lt kadar su koyun kaynayınca lahanaları içine atın pirinç'ide ilave edin tuzunu koyun bırakın kaynasın pirinç ler iyice pişince tel süzgeçe dökün,öbür tarafta başka bir tencereye zeytinyağı koyun soğanı incecik kıyın güzelce kavurun,tel süzgeçteki kara lahanayı kavrulmuş soğanla karıştırın hepsi bu kadar.AFİYET OLSUN HERKESE.
Annem karalahanıyı sevmem bilirsin ama senin yaptığın karalahana bile güzel oluyor. Ellerine sağlık anneciğim:)
YanıtlaSilCanım benim annenin her yaptığı güzel geliyo sana bitanem benim,seni çok öpüyorum bi tanem benim.
YanıtlaSileline sağlık arkadaşım,ben hiç yemedim tadını bilmiyorum:( size şifa olsun
YanıtlaSil