BOŞNAK BÖREĞİNİN YAPİLİŞİ
MALZEME:
1 Kg un
5 adet patates
1/2 kg kıyma
4 adet soğan
2 su b sıvı yağ
su
YAPILIŞI:
1 kg undan ı kase un ayırın,kalan una tuzunu katıp aldığı kadar suyla hamuru yoğurun,hamur,kulak memesi yumuşaklığında olacak,hamuru 1 saat dinlendirip yufkaları açmaya başlayabilirsiniz, ha bu arada patatesleri soğanı kesip hazırlayın,yufkayı açınca önce her tarafını yağlayın güzelce kuru yer kalmasın,sonra patatesi,kıymayı soğanı bir kapta karıştırın tuzunu atın yufkanın her tarafına serpin yufkayı her iki taraftan ortaya doğru kıvırın sonra tepsiye koyun.bütün yufkalara ayni işlemi tekrarlayın,fırına koyup nar gibi kızarana kadar pişirin fırından çıkardıktan sonra üzerini bir tepsiyle örtüp 15 dakika bekleyin yumuşayınca sıcak servis edin.AFİYET OLSUN(Bu börek gerçek boşnak böreği kayınvalidemden öyle öğrendim.)
BOŞNAK BÖREĞİ
Böreğin pişmemiş hali
Çok güzel gözüküyor,ellerinize,emeğinize sağlık..
YanıtlaSilSevgilerimle..
mmm nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilçok güzel olmuş,ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilbayılırım boşnak böreğine.kızım hamile iken anne açma boşnak böreği istiyorum dedi.mahalle kazan ben kepçe boşnak teyze aradım.sonunda rahmetli baise teyzem tarif etti ben yaptım çok ta güzel oldu.valla tepsinin yarısını kızım yedi.böyle bir hikayesi var ben de.sevgilerimle
YanıtlaSilhiç denemedim boşnak böreğeni.tarifi yazdım hemen deniyorum.ayrıca teşekkür ederim tarif için sevgilerrrrr
YanıtlaSilçok severim sacide abla ellerin der görmesin bende beklerim
YanıtlaSilHello -- I came for a visit -- will come back again. I liked what I saw!
YanıtlaSilellerinize sağlık harika olmuş paylaşımlarınız bol olsun sevgiler;))
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis gözüküyor hemen denemek istiyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilİç harcına taze kaymak koyarsanız daha nefis olacağının garantisini verebilirim bizim evde de her perşembe pişer gelenektir :))Boşnak Böreği olmadan düğün, çeyiz, asker uğurlaması, bayram, kandil, ziyafet sofrası düşünemiyorummm :)) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil