5 s.b.un
2 yumurta sarının 1 tanesi üstüne sürülecek
1 s.b.süt
1/2 çay.b.sıvı yağ
10 gr lık kuru maya
tuz
aldığı kadar ılık su
İÇ MALZEME:
300 gr kıyma
4 adet kuru soğan
1 demet maydonoz
arzuya göre karabiber
YAPILIŞI:
Un,sıvı yağ,yumurta,süt,maya,tuz ve suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur,mayası gelene kadar dinlendirilir.Kıyma,soğan kavrulur içine maydonoz karabiber eklenir.Dinlenen hamur tek yufka halinde 2 ml kalınlığında açılır,üzerine kıymalı iç yayılır,rulo şeklinde yuvarlanır.(Ben yufkayı ortadan ikiye kesiyorum 2 rulo oluyor,böylelikle börekler kalın olmuyor.)6 cm uzunluğunda kesilir tepsiye dizilir,üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür,fırına verilir 200' de kızarana kadar Pişirilir.AFİYETLE YENİR.
cok guzel olmus
YanıtlaSilafiyet olsun..Sevgiler
Merhaba: Denemenizi tavsiye ederim,çok lezzetli oluyor.Herşey gönlünüzce olsun.
YanıtlaSilcanım benim o güzel gönlüne sağlık.emeklerine sağlık...
YanıtlaSilkıymalı nokul da 32 no ile yayında.
sevgiler gene beklerim...
İlk firsatta denemeliyim. Ellerinize saglik
YanıtlaSil