19 Ocak 2010 Salı

KIYMALI NOKUL

MALZEME:
5 s.b.un
2 yumurta sarının 1 tanesi üstüne sürülecek
1 s.b.süt
1/2 çay.b.sıvı yağ
10 gr lık kuru maya
tuz
aldığı kadar ılık su

İÇ MALZEME:
300 gr kıyma
4 adet kuru soğan
1 demet maydonoz
arzuya göre karabiber
YAPILIŞI:
Un,sıvı yağ,yumurta,süt,maya,tuz ve suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur,mayası gelene kadar dinlendirilir.Kıyma,soğan kavrulur içine maydonoz karabiber eklenir.Dinlenen hamur tek yufka halinde 2 ml kalınlığında açılır,üzerine kıymalı iç yayılır,rulo şeklinde yuvarlanır.(Ben yufkayı ortadan ikiye kesiyorum 2 rulo oluyor,böylelikle börekler kalın olmuyor.)6 cm uzunluğunda kesilir tepsiye dizilir,üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür,fırına verilir 200' de kızarana kadar Pişirilir.AFİYETLE YENİR.

4 yorum:

  1. cok guzel olmus
    afiyet olsun..Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba: Denemenizi tavsiye ederim,çok lezzetli oluyor.Herşey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil
  3. canım benim o güzel gönlüne sağlık.emeklerine sağlık...
    kıymalı nokul da 32 no ile yayında.
    sevgiler gene beklerim...

    YanıtlaSil
  4. İlk firsatta denemeliyim. Ellerinize saglik

    YanıtlaSil