13 Kasım 2012 Salı

HAŞHAŞLI CEVİZLİ TUHURJE

MALZEME:
 5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket 10 gr'lık kuru maya
1 yumurta
Haşhaş yeteri kadar
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurup mayalanmasını bekleyin,mayası gelince portakal büyüklüğünde hamur koparıp beze yapıp yufkayı açın, yufkayı sıvı yağla güzelce yağlayın haşhaş'ını sürüp cevizini serpin, rulo yapıp kendi etrafında çevirip, kıyıda biraz bekletin üstünden oklava ile inceltip yumurta sarısı sürüp fırına koyup pişirin



3 yorum:

  1. Ben de tarifini Ebru'dan alıp yapmıştım tuhurjeyi. Gerçekten güzel bir lezzet.

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun, umarım istediğin gibi olmuştur Aslıhancığım.

    Annem ellerine sağlık. Çok güzel yemekler yapmaya devam ediyorsun. Ama bloğunla daha çok ilgilenmelisin. Yaptıklarını eklediğini gördükçe mutlu oluyorum annem.

    YanıtlaSil
  3. Evet gerçekten güzel oldu, yiyenlerden de beğeni topladı =)Ben Sacide teyzeninki gibi tepsiye döşemedim. Sendeki gibi tekli gül böreği şeklinde yapmıştım. Çok hoş ve pratik oldu. İkinizin de ellerine sağlık.

    YanıtlaSil