23 Ağustos 2012 Perşembe

Çiğ Börek


Çiğ böreği Ramazan'da sahura yaptım. Çok güzel kabardılar. Çiğ böreğin en önemli noktası kızarırken üstüne  kaşıkla yağ atılması lazım. O zaman çok güzel kabarıyorlar.

Malzemeler

un
su
tuz

Bu malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Üstüne nemli bez yada kapak örtün, 1 saat buzdolabında bekletin.

İç malzeme

kıyma
rendelenmiş soğan
karabiber
biraz su

Küçük pasta tabağı büyüklüğünde yufka açılır. İnce olmasın. İç malzeme yarım ay şeklinde yayılır. Diğer yarısı üstüne kapatılıp çay tabağı ile hamurun kıyıları kesilir. Kızgın, bol yağda kızartılır. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. ELİNİZE SAĞLIK..ÇOK GÜZEL OLMUŞ... HAYIRLI CUMALAR BU ARADA ARKADAŞ SEÇİMİNİZEDE TEŞEKKÜR EDERİM...

    YanıtlaSil