21 Aralık 2010 Salı

KUZU ETLİ GÜVEÇ

Akşam yemeği için güveç yaptım,toprak tencerede çok nefis oldu.


TARİFİ ŞÖYLE:
MALZEME:
1 kg kuzu eti
4 adet olgun domates
3 adet patates
5-6 diş sarımsak
250 gr yeşil biber
2 adet kırmızı yağ biberi
1 çay bardağı zeytinyağı
2 büyük baş soğan
1 tatlı  kaşığı şeker
1silme tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Bütün malzemeyi doğrayıp hazırlayın,sırasıyla önce etleri, sonra patatesleri, soğanı,biberleri,domatesleri ve sarımsakları koyup tencerenin  kapağını kapatın bir bardak undan hamur yapın toprak tencerenin kapağının etrafına sıvayın hava almasın,kaynayınca ocağı kısın 1 saat pişirin.ocağı söndürüp sıcak servis edin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder