13 Ocak 2010 Çarşamba

MANTI YAPIMI

MALZEME:

1 Kg un
1 yumurta
1 ç.b. sıvı yağ
1 t.k.silme tuz
Aldığı kadar su
150 gr tereyağ
2 kaşık salça

İÇİ İÇİN

250 Gr kıyma
1 büyük baş kuru soğan
YAPILIŞI:

Un,yumurta, sıvıyağ, tuz, suyla sertçe bir hamur yapıyoruz.Hamuru 1 saat dinlendiriyoruz,yufkayı açıyoruz küçük karelere kesiyoruz,kıymanın içine soğanı rendeliyoruz,karelerin üzerine diziyoruz ve kapatmaya başlıyoruz,kareleri iki tarafından tutup sıkıyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz,ocağın üzerinde altları pembe olana dek ağır ateşte çevire çevire pişiriyoruz.Sonra tencereye 2 kaşık tereyağda 2 kaşık salçayı kavuruyoruz suyunu koyup kaynatıyoruz mantıları ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.Mantılar pişince delikli kepçeyle tabağa alıp arzuya göre yoğurt döküp üzerine tereyağı gezdirip servis ediyoruz.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder