31 Ocak 2010 Pazar

CEVİZLİ BURSA LOKUMU

Arkadaşlar geçen hafta,kuzenim Vildan'da altın günümüz vardı,bize ikram etmek için BURSA lokumu ve aşure yapmış, bende onların resmini çektim.Şimdi size lokumun tarifini vereyim.

MALZEME:

1 Kg un
250 gr iç ceviz
lokum baharatı(aktarlardan alınıyor)50 gr kadar
su
tuz
1 s.b sıvı yağ
10 gr'lık maya

YAPILIŞI:
Un,su,tuz,maya ile ele bulaşmayacak şekilde hamuru yoğurun,bekletin mayası gelsin,hamurun mayası gelince, büyükçe bir tepsiyi yağlayın,hamurun yarısını koparıp tepsiye yayın üzerine sıvı yağ sürüp cevizi,baharatı karıştırıp yayılmış hamurun üstüne serpin,rulo yapıp üç parmak genişliğinde kesip dikine tepsiye oturtun,bütün hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın,200'de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Hepsi bu kadar.Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Merhaba anneciğim.Lokumlar harika görünyor..Vildan hanımın elleine sağlık..Aşurede çok güzel..Ellerinde öpüyorum ..Sevgiler bıraktım..

    YanıtlaSil
  2. Annecim bu mim olayınıda bende yeni anlamaya çalışıyorum.Anladığım kadarıyla anlatayım.Sizi mimleyenin Linkini sayfaya ekleyip daha sonra mimin konusuna göre cevaplıyorsunuz.Sizde kimi mimlemek istiyorsanız onların isimlerini link vererek yayınlıyorsunuz.Umarım anlatabilmişimdir.Ellerinden öpüyorum.Mutlu kalın..

    YanıtlaSil
  3. HEPSİ ENFES GÖZÜKÜYORDA LOKUMA HANGİ BAHARAT KONUYOR İSTANBULDA BİLEN YOKTUR HERHALDE.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili arkadaşım,cevizli lokumun içine koyacağın baharatlar, tarçın ve yenibahar karışımı, kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil