3 Ocak 2010 Pazar

BÖREĞİN YAPILIŞI

MALZEME:

1 Kg un
5 adet patates
1/2 kg kıyma
4 adet soğan
2 su b sıvı yağ
su

YAPILIŞI:

1 kg undan ı kase un ayırın,kalan una tuzunu katıp aldığı kadar suyla hamuru yoğurun,hamur,kulak memesi yumuşaklığında olacak,hamuru 1 saat dinlendirip yufkaları açmaya başlayabilirsiniz, ha bu arada patatesleri soğanı kesip hazırlayın,yufkayı açınca önce her tarafını yağlayın güzelce kuru yer kalmasın,sonra patatesi,kıymayı soğanı bir kapta karıştırın tuzunu atın yufkanın her tarafına serpin yufkayı her iki taraftan ortaya doğru kıvırın sonra tepsiye koyun.bütün yufkalara ayni işlemi tekrarlayın,fırına koyup nar gibi kızarana kadar pişirin fırından çıkardıktan sonra üzerini bir tepsiyle örtüp 15 dakika bekleyin yumuşayınca sıcak servis edin.AFİYET OLSUN(Bu börek gerçek boşnak böreği kayınvalidemden öyle öğrendim.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder