28 Aralık 2009 Pazartesi

TIRTIL KURABİYE

MALZEME:

125 gr margarin
1 ç.b.sıvı yağ
2 ç.b. toz şeker
2 yumurta
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
iki parmağınızla az tuz(yani 1 fiske)

YAPILIŞI:

Bütün malzemeyi karıştırıp ele bulaşmayacak kıvama gelene kadar un koyup yoğurun,tırtıl kurabiye kalıbına doldurup çıkarın sırayla tepsiye dizin 180''de pembe renk alana kadar pişirin.Ben SİNANGİL fındık aromalı içinde kabartma tozu olan kek''unla yaptım.Ayrıca kabartma tozu kullanmadım.


Bugün misafirlerim gelecekti,bende SİNANGİL'DEN gelen fındık aromalı kekun'dan tırtıl kurabiye yapmaya karar verdim.Kurabiyeleri fırına koydum, kabarmaya başlayınca bütün evimi fındık kokusu sardı,mis gibi kokmaya başladı.Bu arada misafirlerim geldiler içeri girerlerken bu güzel koku'da ne diye sordular,bende SİNANGİLDEN gelen fındık aromalı kekun'dan tırtıl kurabiye yaptığımı söyledim,misafirlerim çok beğendiler onlar'da deneyeceklerini söylediler.(Ayrıca kabartma tozu koymanıza gerek yok kekunun içinde var)TEŞEKKÜRLER SİNANGİL

5 yorum:

  1. ellerinize sağlık görüntüde harika .çaylada ne güzel gider .yeni yılınızı kutluyor tüm sevdiklerinizle mutlu bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. YENI YILDA, HERSEYIN GONLUNUZCE OLMASINI DILER, TUM BEKLENTILERINIZIN GERCEKLESMESINI TEMENNI EDERIM, MUTLU YILLAR.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık..Hepsi çok güzel..Yeni yılda herşey gönlünüzce olsun:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Annem hepsi çok güzel.Ellerine sağlık. Senin yaptığın hiçbirşeyin tadı kötü olmuyor zaten. Sinangilin normal unlarını her zaman kullanıyordum ben de. Kekununu ben de aldım, kek yaptım. Harika oldu. Bir de limonlusu var, ben de fındıklıyı tercih ettim. Çok pratik. Ekmek unları da harika. Çavdarı denedim.

    YanıtlaSil
  5. Bende tırtıl kurabiye ile
    54.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE
    katılıyorum,bloğuma uğrarmısın.
    Teşekkürler.

    http://hayattanazicik.blogspot.com/

    YanıtlaSil