31 Aralık 2009 Perşembe

SİMİT

MALZEME:
2,5 su bardağı un
1 S.B ılık su
10 gr lık maya
1 T.K.toz şeker
2 Ç.K tuz
1 S.B susam
1 Y.K pekmez
4 Y.K su

YAPILIŞI:
Un,su,tuz,şeker,maya hepsini birlikte yoğurun,yarım saat bekletin mayası gelsin,bir tabakta su pekmez karıştırın,ayrı bir tabağa'da susamı koyun. Büyük simit yapmak isterseniz,hamuru 6 eşit parçaya bölün,küçük isterseniz 10 parçaya bölün,hamurdan uzun rulo yapıp iki uçunu birleştirin,önce pekmezli suya sonra susama batırın her tarafını susamlayın tepsiye dizin,200'de kızarana kadar pişirin sıcak sıcak servis edin.(simitlerimi SİNANGİL TAM BUĞDAY UN'UYLA yaptım. AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. Harika görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Ben de uzun süredir simit yapmayı düşünüyordum. Ama aklıma yatan bir tarif bulamadım. Sizinkini deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,övgülerin için çok sağol,denemenizi tavsiye ederim.Ben devamlı yapıyorum misafirlerim çok beğeniyorlar,bir'de yanına demli bir çay,kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Sacide hanım, simitleri tarifinize göre yaptım. Harika oldular. Çok teşekkür edrim. Bundan sonra asla dışarıdan simit almayacağım. Bloğuma da resmini koydum. Sağlıcakla kalın. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Canım merhaba,nasılsınız.Ellerinize sağlık afiyet olsun,ben hep kendim yaparım misafirim gelince çok beğenirler.birde sıcak sıcak ikram ederim.kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil