25 Aralık 2009 Cuma



Bayramda yaptığım saç kavurma,tarifi şöyle:

Malzeme:
1kg kuzu eti
5 Adet domates
6 Aet yeşil sivri biber
2 Baş kuru soğan
1 Çay bardağı zeytinyağ
2 Çay kaşığı tuz
2 Diş sarımsak
2 kaşık tereyağ

Yapılışı:
2 Baş doğanı rendele,tel süzgeçe koyup suyunu süzün,içine zeytinyağı, ve sarımsağı rendeleyip içine ilave edin etleri koyup güzelce karıştırıp 2 saat dinlenmeye bırakın. 2 saat sonunda saç tavasına koyup, üzerine kapak kapatıp ağır ateşte et suyunu salıp çekene kadar pişirin.Tereyağı, biberi katıp biraz kavurun son olarak domatesi ilave edin domates suyunu salınca ocağı kapatın sıcak servis yapın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder